JEF:s 40 årsjublieum & Federal Committee i Köpenhamn

Utanför det danska parlamentet, Folketinget
Nu har JEF:s  Federal Committee (FC) i Köpenhamn avslutats efter två dagars spännande diskussioner och beslut. FC:n föregicks också av JEF:s 40 årsjubileum där vi firade organisationens grundande för 40 år sedan och hur vi ska se till att vara "simply a generation ahead" under de kommande 40 åren.

På 40 årsjubileumet fördes diskussion om framtiden för organisationen samt diskussioner om  vägen till det federala Europa, där alltifrån innehållet i den framtida federala staten diskuterades, EU:s nuvarande legitimitetsproblem och dagens praktiska möjligheter att gå den federala vägen

På själva FC-mötet diskuterades de olika resolutionerna som lämnades in medlemssektionerna, den europeiska styrelsen (EB), samt grupperingar eller enskilda medlemmar. Området där det brann till mest var kring en motion som handlade om Barrosos State of the Union-tal.
Där var förslaget att ett konvent skulle tillsättas för att lägga grunden till ett förslag för konstitutionella ramar till slutet av 2013. Detta tyckte vi, och flera med oss, var för kort tid, så vi lyckades förmildra formuleringarna.

I stort sett tycker vi att det blivit lyckat möte som visar att vi fortfarande kommer vara "simply a generation ahead". Vi lyckades också visa på ett starkt nordiskt samarbete under mötet.

Andreas Froby
Förbundsordförande för Unga Européer

Victor Zetterman
Vice förbundsordförande och förbundssekreterare för Unga Européer

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Evenemang