Stå upp för det belarusiska folket


Idag den 18 mars arrangeras den åttonde upplagan av den paneuropeiska kampanjen ””Free Belarus Action” av Unga Européer över hela Europa mot Europas sista diktatur och för att visa stöd för det förtryckta belarusiska folket. Förra året, 2012, var aktionen i nästan över 100 städer över hela världen och många olika organisationer slöt upp i Unga Européers strävan för mer frihet i Belarus.

I Sverige anordnas i år aktionen av Förbundet Unga Européer genom att vi samlas på Norrmalmstorg 15.00 för att sätta munkaveln på Stockholms statyer. Allmänheten och press är inbjuden.

Unga Européer står med denna aktion upp emot att det belarusiska folket inte garanteras fundamentala mänskliga rättigheter, som yttrandefrihet eller mötesfrihet. Rättigheter som andra alla andra européer garanteras varje dag.Lukashenkas regim ska inte få göra detta i tystnad, omvärlden måste på alla sätt se till att det belarusiska folket snarast möjligt kan få ha självklara rättigheter garanterade.

- ”För varje europeisk demokratiaktivist måste Lukashenkas regim ses som en skymf mot demokratin och freden som Europa gjort framsteg på det senaste 60 åren”, säger förbundsordförande Andreas Froby

Läs mer här http://www.facebook.com/events/488949151153211/

Presskontakt
Förbundsordförande Andreas Froby
Mejl andreas.froby@ungaeuropeer.se
Telefon 073 0722 700
www.ungaeuropeer.se

Unga Européer är en religiöst och partipolitiskt oberoende organisation som arbetar för ett bättre Europa 
och en starkare europeisk gemenskap. Som europeiska federalister strävar vi också efter ett mer federalt 
EU, till förmån för medborgarna snarare än politikerna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Evenemang