Den 15:e upplagen av det årliga internationella Berlinseminariet

Det internationella Berlinseminariet 2013. Foto JEF-Deutschland
Nu bjuder det tyska Unga Européer(JEF Deutschland) in till den 15:e upplagan av det internationella Berlinseminariet. Det sker i år från fredagen 9 maj (Europadagen) till måndagen den 12 maj, förstås i Berlin.

I år kommer fokus ligga på valet till Europaparlamentet som är i slutet maj och utsikter på framtiden. De europeiska partierna har valt deras toppkandidater; dem är och alla politiska organisationer är mitt uppe valkampanjen då. Europaskeptiker/motståndare till Europatanken har blivit en etablerad ny politisk kraft ute i Europa (även om de funnits till och från i den svenska debatten sen medlemskapet.), dessa måste bemötas. Detta är därför de tyska Unga Européer kallar till "Kongressen för Europas hjältar"! Valet 2014 ses som indikator om och speciellt hur den europeiska integration kommer utvecklas. Konsekvensen och framtidens mekanismer för att förebygga liknade ekonomiska situationer som dagens, speciellt södra Europa, där ökade ungdomsarbetslöshet likaväl som ökade Europaskepticism är bland många andra ämnen som behövs diskuteras vidare för att kunna komma vidare med i Europatanken i praktiken. De tyska Unga Européer vill bjuda in "Europas hjältar" dig till att utveckla "speciella europeiska krafter" för att "rädda" Europa från framtidens problem. Du kommer genomgå en utveckling i flera steg, där du är kreativ, i diskussioner, brainstormningsdelar till gemensamma aktioner med en grupp av unga, dynamiska och entusiastiska människor från hela Europa.

Så är du pro-europeisk? Du har du redan nått första nivån av europeisk hjälte. Vill du bli fullt utrustad med argument, redskap och entusiasm för gå med i gänget av europeiska hjältar i Berlin? Vill du utveckla "speciella krafter" för försvara Europas ideal från dess framtida utmaningar och problem? Då ska du ansöka och erfara den vitala atomsfären vid årets upplaga av det internationella Berlinseminariet. Ansök via detta formulär senast den 15 mars.

I förra årets upplaga deltog vår nu nyvalda förste vice förbundsordförande Anna Miloloza. Hon säger så här om förra årets seminarium såhär, "Upplägget på seminariet med World Cafés och att arbeta i grupper på "Zukunftswerkstatt" var väldigt bra och det gav mig möjlighet att fördjupa mig i den europeiska identiteten och det gav mig nya perspektiv på ämnet. Vi fick dessutom göra en del uppdrag i Berlin och bl.a. avslutade vi seminariet med en aktion på Branderburger Tor där vi frågade förbipassarande vad deras önskningar var för framtidens Europa!"
Så se till och anmäl dig! Ett starkt plus är ju att du får uppleva Berlin också!

Här kan du också det preliminära program.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Evenemang