Det 31:a internationalla seminariet i Ventotene - Federalism i Europa och världen


I hela 31 år har Altiero Spinelli Institute for Federalist Studies bjudit in till det internationella seminariet i Ventotene och så även detta år.  Ventotene är en ö utanför den italienska kusten där Altiero Spinelli, författaren till Federalist Ventotene Manifesto, satt fängslad under andra världskriget. Här samlas unga européer varje år för att diskutera med ledande experter från den europeiska och världsfederalistiska rörelsen kring federalistiska idéer på europeiska och globala frågor. Seminariet är en unik och intensiv erfarenhet av europeiska och federalistiska studier.

Årets upplaga äger rum 31 augusti till 5 september 2014 och huvudfrågorna för årets upplaga  är:

  • Mänskliga rättigheter och fred
  • Europeiska Unionen och regional obalans
  • Europeiska Unionen och global ekonom
  • Federalism och federalistiska organisationerSe till att anmäla dig idag genom denna länk. Sista anmälningsdatumet är 31 maj*.

 Det kommer vara 150 deltagare, varav 100 från Italien och 50 från övriga Europa och världen, 60 timmar av träning och debatter, 30 föreläsare. Det här framtidens Europa byggs. Se till anmäl dig idag!

Läs mer om här.


*Om det blir några problem med anmälningslänken kan du också anmäla dig till applications@istitutospinelli.org. Ange då för-efternamn, kön, postadress, postkod, postort, land, telefonnummer, mobilnummer, e-post, födelsedatum, födelsestad- och land, ange också om du är medlem av Unga Européer(på engelska med förkortning JEF-Sweden), om inte medlem antecknar du ej medlem av World Fedralist Movement eller JEF-Europe, ange in du tidigare varit med på Ventotene seminariet, ange om du har några speciella behov som funktionshinder eller specialkost. Det sista du bör är att skriva 3 meningar vad din motivation är för åka på seminariet. Kom ihåg att ansökan ska vara på engelska.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Evenemang