Årets upplaga Ventoteneseminariet - Federalism i Europa och världen

Nu är det dags igen! Årets upplaga av Vetoteneseminariet i Italien. Detta har arrangeras av  Altiero Spinelli Institute for Federalist Studies över 30 år och detta är 32:a gången dem bjuder in till detta internationella seminariet i Ventotene.  Lite om Ventotene:  

Det är en ö utanför den italienska kusten där Altiero Spinelli, författaren till Federalist Ventotene Manifesto, satt fängslad under andra världskriget. Här samlas unga européer varje år för att diskutera med ledande experter från den europeiska och världsfederalistiska rörelsen kring federalistiska idéer på europeiska och globala frågor. Seminariet är en unik och intensiv erfarenhet av europeiska och federalistiska studier.

Om seminariet
Årets upplaga äger rum 30 augusti till 4 september och i årets upplaga har huvudtemat från monetär union till ett Europas Förenta Stater. 

 Det kommer vara 150 deltagare, varav 100 från Italien och 50 från övriga Europa och världen, 60 timmar av politisk bildning och debatter, mer än 30 föreläsare. Det här framtidens Europa byggs. Se till anmäl dig idag! Sista anmälan är nu på söndag den 31 maj

Läs mer om här.


*Om det blir några problem med anmälningslänken kan du också anmäla dig till applications@istitutospinelli.org. Ange då för-efternamn, kön, postadress, postkod, postort, land, telefonnummer, mobilnummer, e-post, födelsedatum, födelsestad- och land, ange också om du är medlem av Unga Européer(på engelska med förkortning JEF-Sweden), om inte medlem antecknar du ej medlem av World Fedralist Movement eller JEF-Europe, ange om du tidigare varit med på Ventotene seminariet eller ej, ange om du har några speciella behov som funktionshinder eller specialkost. Det sista du bör är att skriva 3 meningar vad din motivation är för åka på seminariet. Kom ihåg att ansökan ska vara på engelska.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Evenemang