Dags nominera till Årets Europé 2016

Nu är det återigen dags att nominera till Årets Europé. Vem blir det år 2016? Vem tycker du passar bäst? Alla kan nominera och du gör det till aretseurope2016@gmail.com . Du har till 29 februari 2016 att skicka in ditt förslag eller dina förslag, för du kan nominera fler om du vill.

Med nuvarande flyktingkris och där vi inte ens om Schengensamarbetet har överlevt i slutet av 2016, är frågan mer aktuell än nånsin. Vi i den yngre generation har sett det öppna Europa som en självklarhet, men nu är denna självklarhet hotad. Så tänk efter kan du hitta någon som gjort något som gör till en förebild för sammanhållningen i Europa.

Utmärkelsen Årets Europé har delats ut sedan 1995, då Marit Paulsen fick den. År 2015 gick utmärkelsen till Alexandra Pascalidou.
Kriterier
Fred, Frihet och Tolerans är ledord i nomineringsprocessen.
Utmärkelsen Årets Europé ska tilldelas ”en person eller (en) organisation som har en fast anknytning till Sverige och har bidragit till att främja samarbetet mellan folken i Europa i syfte att stärka fred och frihet, kulturell förståelse och social samhörighet.”
Vem som får priset avgörs efter ett öppet nomineringsförfarande av en jury som år 2016 består av; Rosie Rothstein, ordförande Svenska Europarörelsen, Håkan Jonsson, ordförande Svenska Paneuropaföreningen, Siw Warstedt, styrelseledamot SKEN, Svenska Kvinnors Europanätverk, Andreas Froby, förbundssekreterare Unga Européer, Annika Levin, kulturkonsult, Ingmarie Froman, journalist, Kristina Alvendal VD,  Matz Larsson, samhällsstrategisk chef Byggnads, Åke Zettermark, tidigare internationell sekreterare SACO samt Årets Europé 2015 Alexandra Pascalidou, författare, programledare och journalist.

Läs mer om Årets Europé här

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Evenemang