Nu har du återigen chansen att uppleva Ventotene och lära dig mer om federalism i Europa och världen

Nu är det dags igen! Årets upplaga av Vetoteneseminariet i Italien. Detta har arrangeras av  Altiero Spinelli Institute for Federalist Studies 33 år och detta är 33:a gången dem bjuder in till detta internationella seminariet i Ventotene. 

Lite om Ventotene:  
Det är en ö utanför den italienska kusten där Altiero Spinelli, författaren till Federalist Ventotene Manifesto, satt fängslad under andra världskriget. Här samlas unga européer varje år för att diskutera med ledande experter från den europeiska och världsfederalistiska rörelsen kring federalistiska idéer på europeiska och globala frågor. Seminariet är en unik och intensiv erfarenhet av europeiska och federalistiska studier.


Om seminariet
Årets upplaga äger rum 27 augusti till 1 september.
 Det kommer vara 150 deltagare, varav 100 från Italien och 50 från övriga Europa och världen, 60 timmar av politisk bildning och debatter, mer än 30 föreläsare. Det här framtidens Europa byggs. Det är depositionsavgift 100 euro, som du behöver betala om du antas, men som du får tillbaka efter deltagit på seminariet. Utöver det och resan till/från, så är det kostnadsfritt för dig.
 Se till anmäl dig idag! Sista anmälan är nu på tisdag  den 31 maj

Har du några frågor? Kontakta vår förbundssekreterare andreas.froby@ungaeuropeer.se som också deltog i förra årets seminarium så kan berätta mer om hur det faktiskt var 


Förra årets deltagare i Ventoteneseminariet. En från Sverige deltog

1 kommentarer:

Detta är så intressant för mig! Du vet, jag gillar information om Italien! Om du gillar risk, det här inlägget för dig https://basta-casinon.se/spelautomater/ Jag gillar att tillbringa tid med att spela slots.

30 mars 2017 15:09 comment-delete

Skicka en kommentar

Evenemang